shutterstock 1396531802
Güzellik ve Bakım
1

Kirpik Lifting

8bab4c75971ba8724eb95397e078612b 1024x755 - Kirpik Lifting

Kirpiklerinizin bir süre boyunca daha uzun ve hacimli görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Doğal kirpiklerin köklerine uygulanan kirpik lifting, kirpik keratin bakımı olarak da bilinmektedir. Hijyenik ortamlarda yapılması gereken bu işlem, doğru malzemelerde uygulandığı takdirde kirpiklerinizi dökmez ve güçsüzleştirmez. Uygulama yaklaşık 45 dakika sürer ve kullanıma bağlı olarak 1-2 ay boyunca etkisini korur.

Nasıl Yapılır?

Özel malzemeleri olan ve bu malzemelerle yapılan bu uygulama birkaç aşamadan oluşur ve tahmini olarak ortalama 50-55 dakika kadar sürer.

  • Güzellik uzmanı, gözünüzün boyutuna bağlı silikon bir pedi kirpikleriniz ve göz kapağınız arasına sabitler. Bu pedler genellikle s, m ve l olarak 3 boyuttan oluşur. Kirpik uzunluğunuz ve göz kapağınızın genişliğine göre seçilir.
  • Ardından kirpikler bu ped üzerine doğru kıvrılarak tek tek taranarak ped üzerine sabitlenir.
  • Kirpiklerin çapraz olmaması ve birbiri üzerine yapışmaması için çeşitli aletler kullanılarak tek tek ayırma yapılır.
  • Bu kıvrıklığı sağlamlaştırmak için özel bir solüsyon uygulanarak her kirpiğe solüsyon uygulanır.
  • Bu noktada gözler üzerine bir streç film sarılarak birkaç dakika bekletilir.
  • Ardından farklı bir solüsyon daha uygulanır bekleme sonrası kirpiklere boyama yapılabilir. (bu kirpik uçlarının genelde daha açık renkte olması sebebiyle yapılır. Bu sayede daha uzun bir görünüm yaratılır.)
  • Son adım olarak keratin uygulanır ve bir süre daha beklemenin ardından pedler çıkarılarak kirpikler bol su ile durulanır.
  • Bakım yağı uygulanarak işlem tamamlanır.

Kirpik Lifting Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu işlemi yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı temel kurallar var. Göz bölgenizin ve kirpiklerinizin temiz olması son derece önemlidir. İşleme gitmeden önce göz makyajınızı iyice temizlediğinizden emin olun.

Ayrıca eğer lens kullanıyorsanız, mutlaka lenslerinizi gözünüzden çıkarın. Kirpiklere uygulanan solüsyonların göz yakabilme ihtimali olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Kirpik Lifting Sonrası Bakım Nasıldır?

Uygulaması sonrasından ilk 24 saat kirpikler su ile temas etmemelidir. Bu demek oluyor ki maskara kullanımıda ilk 24 saatten sonra olmalıdır. Uygulamanın kullanım süresini azaltmamak adına yağlı ve alkollü makyaj temizleyicilerinin pek tercih edilmemesini öneriliyor.

Güzellik salonlarında uygulanan kirpik işlemleri için daha fazla bilgi için Güzellik ve Bakım kategorimizi takipte kalın

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
0 0 oylar
Blog'u Değerlendir
Abone olmak
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

[…] anlam katmak için Kirpik Lifting başlıklı blogumuzu incelediniz […]

1
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x