Yorgun Cilt Bakimi2
Güzellik ve Bakım
0

Cilt Bakımı

mezoterapi 1024x731 - Cilt Bakımı

Cildimiz her zaman mükemmel görünmeyebilir. Çünkü çevresel koşullara sürekli açıktır. Bu yüzden çabuk yıpranır, pürüzlenir, lekelenir ve yaşlanır. Sivilcelenme, siyah noktalar, beslenme alışkanlıkları, makyaj yapmak, alkol ve sigara tüketimi de cildin görünümünü etkileyen en önemli faktörlerdir. İşte tüm bu sebeplerden dolayı cildimize ihtiyacı olan temel bakımı vermemiz çok önemlidir. Bu temel bakım cildimiz için kusursuz bakım rutinidir. Onu iyileştirmek ve iyi tutmak için gereken her şey bu temel rutinin içinde yer alır. Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına uygun ürünleri düzenli olarak kullanarak elde edilen sonuçlar bütünüdür diyebiliriz. Herkes farklı cilt yapılarına sahiptir. Cilt yapısını tanıyıp eksikleri gidermek adına bakım yapmak oldukça önemlidir. Böylece daha sağlıklı görünen, aydınlık ciltlere sahip olunabilir. Cildin eksiklerini görmemek, cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak akne, yara vb. farklı cilt sorunlarının oluşmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle doğru cilt bakımı yapmak son derece önemlidir.

Cilt Bakımı Neden Yapılmalıdır?

Sağlıklı bir cilde sahip olmanın yaşam stiliyle çok yakından ilişkisi vardır. Kuru ciltler için yeteri kadar su içmek, akneli cilde sahip kişilerin yağlı gıdalardan uzak durması veya cildi toksinlerden arındırmak için düzenli spor  yapmak. Tüm bunlar parlak ve canlı bir cilt yapısı için dikkat edilmesi gerekenler bazılarıdır. İyi bir cilt görünümüne sahip olmaya katkı sağlayan diğer bir konu da cilt bakımıdır. Buradaysa yapmanız gereken tek şey cildinize uygun bakım ürünlerini seçmektir. Özellikle solgun cilt problemi, nemsiz ve ciltteki ton dengesizliği sorunlarını doğru bir bakımla ortadan kaldırılabilir. Parlak ve pürüzsüz bir görünüm, doğru cilt bakımı ile başlar. Cildin güzelliğini korumak için yapılması gereken cilt bakımı, cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek için yapılan uygulamaları kapsar. Bu şekilde kusursuz cilde sahip olunabilir.

Cilt Bakımı Hangi Sorunları Önler?

  • Siyah nokta ve sivilceleri önler: Bunun için en temel koşul düzenli yapılan cilt temizliğidir. Ölü hücrelerden, kirden, makyajdan arınan cilt taze, canlı ve parlak görünür.
  • Cilt lekelerini önler: aydınlık ve parlak bir cilt için koyu lekeleri, cilt donukluğunu ve ton eşitsizliğini hedef alan serumlar kullanılabilir.
  • Geniş gözenekleri önler: Geniş gözenekler özellikle yağlı ve karma ciltlerin problemidir. Bu ciltlerde yağ dengesi sağlanırsa gözenekler de küçülür. Bunun için özel maskeler kullanılabilir.
  • Ciltteki cansız ve donuk görünümü önler: Günün yorgunluğundan arınıp cildinizin canlanmasını ve fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlamak için özel maskeler kullanılabilir.
  • Ciltteki renk eşitsizliklerini önler: Renk eşitsizliği en sık görülen cilt sorunlarından biridir. Çok çeşitli çevresel sorunlardan kaynaklanabilir. Bunun için özel üretilmiş kremler serumlar kullanılabilir.

Sağlıklı ve güzel bir cilt için elbette sadece kozmetik kullanımı yetmez. Cilt bakımı bir bütündür ve cildi içeriden de güzel şekilde beslemek gerekir. Çünkü yediğimiz her şey cildimize yansır.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Cildinizi temizleyin: özellikle makyaj yapan kadınlar için yüz temizliği daha fazla ön planda tutulmalı. Ama erkekler için de cilt bakımı öncesi uygulama yapılacak alanın dezenfekte edilmesi önemlidir. Böylece cilt bakım ürünlerinin cilde nüfuz etme etkisi artar. Cilt hava alır, gözenekleri açılır. Cilt temizleme sürecini verimli kılan gül veya papatya suyu gibi yardımcı araçlarla daha iyi sonuç alınabilir. Ayrıca yardımcı araçlara yapılan cilt temizliği, bir nevi tonik etkisi gösterir. Hem arındırır hem besler. 
  • Peeling uygulayın: Cildi parlatmak ve beslemek için peeling en etkili yöntem. Cildin hem lekelerden hem de ölü hücrelerden arındırılması işlemi peeling ile sağlanabilir. Böylece cilt yüzeyi hava alır ve cildin kendini yenilemesi için ihtiyacı olan ortam yaratılır.
  • Besleyici maske uygulayın: Cilt temizleme ve arındırma işleminden sonra besleyici maske ile cildin ihtiyacı olan mineralleri cilde kazandırabilirsiniz. Ayrıca bu aşamada besleyici serumların önemi de büyük.
  • Göz çevrenizi ihmal etmeyin: Cilt bakımı sırasında en çok ihmal edilen bölgelerden biri göz çevresi. Bu nedenle göz çevresinde morarma, şişme veya solgunluk belirtileri çok fazla ön plana çıkar. İyi bakışlara sahip olmanın yoluysa göz çevresindeki yorgunluk belirtilerini en aza indiren nemlendirici ürünleri tercih etmeniz
  • İhtiyacınıza göre cilt bakımınıza ek ürünler dahil edin: Eğer cilt problemleri ile uğraşmak zorundaysanız, sorunu dikkate alarak uygun bir cilt bakım ürünü seçmeniz gerekir. Akne izleri, siyah noktalar veya aşırı kuruluk nedeniyle oluşan çatlaklar…

Sağlıklı ve güzel bir cilt için elbette sadece kozmetik kullanımı yetmez. Cilt bakımı bir bütündür ve cildi içeriden de güzel şekilde beslemek gerekir. Çünkü yediğimiz her şey cildimize yansır.

Güzel Bir Cilt İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Vitamin ve mineral eksikliğini gidermek için düzenli meyve ve sebze tüketmek. Özellikle cildin pürüzsüzlüğü için A ve E vitamini içeren gıdalar çok önemlidir. 

– Bol su içmek.Çünkü su içmek, cildimize de nem depolar ve toksinleri vücudumuzdan atmamızı sağlar.

– Düzenli uyku. Yetişkinler için ortalama 7-8 saat gece uykusu cildimizin güzelliği için olmazsa olmazlardan biri. Çünkü cilt kendini geceleri yeniliyor. 

– Spor. Spor yaparken salgılanan mutluluk hormonu ve ter ile atılan toksinlerin cildimize çok fazla iyi gelmektedir.

–  Masaj. Yatmadan önce , cilt bakımınızı yaptıktan sonra nemlendiricinizi yüzünüze masaj yaparken uygulayın. 

– Güneşten korunmak. Yaz aylarında çoğu kadın bronz bir tene sahip olmak ister fakat güneş ışınları cildimize zarar verebilir. Cilt sağlığımız için alacağımız ürünün SPF oranına bakıp alınmalı

– Çok yağlı yiyecekler, kızartmalar ve fast food beslenmeden de mümkün olduğunca kaçılmalı.

– Aşırı alkol tüketimi de cildimizi sigara gibi yıpratan faktörlerin başında geliyor.

– Aşırı güneşlenmek. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak, cilt kanserinin en önemli sebeplerinden biri. Ayriyeten cildi yaşlandırması ve cilt dokusunun lekelenip pürüzlenmesine yol açması da sebebiyet veriyor.

Cilt bakımlarınız için Paris ışıltısı ve Hydrafacial başlıklı bloglarımıza bakabilirsiniz.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
0 0 oylar
Blog'u Değerlendir
Abone olmak
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x