Yazılım
0

Yazılım

yazilim muhendisligi 696x392 1 - Yazılım

Yazılım, elektronik cihazların, tanımlanmış bir işi gerçekleştirebilmeleri için bilgisayar dilinde hazırlanmış komutlar bütünü şeklinde ifade edilmektedir. Bir başka tanım yapacak olursak yazılım; dijital parçaların birbirleriyle iletişim halinde olarak, kullanan bireylerin iş verimliliğini arttırmasını, zaman tasarrufu yapmasını ve iletişimi kolaylaştırmasını sağlayan programlar bütünüdür. 

Yazılım aslında hayatımızın her alanındadır. Bu haliyle yazılım aslında hayatımızı kolaylaştırır. Bilgisayarlar, telefonlar, televizyonlar, mobil teknoloji, internet, sanayide kullanılan yeni nesil cihazların neredeyse tamamı, otomotiv, inşaat, eğitim, reklam, pazarlama, iletişim, medya, eğlence, sağlık başta olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde, uzay sanayisinde, günlük hayatta kullanılan bazı teknik aksesuarlarda kısacası “yazılım” gerçekten de yaşamın her alanındadır.

Yazılım Dili Ne Demektir?

Günümüzde teknolojiyle ilgilenen herkesin hakim olması gereken kodlama kavramı, bilgisayar yazılımı ve elektronik yazılımı olarak iki farklı alanda incelenebildiği için bu alanlarla ilgili kullanılan komutlar da farklı başlıklarda yer alır. Amaca göre tasarlanan ve değişiklik gösterebilen komut dizilerine yazılım dili denir. Karmaşık bir yapıya sahip olan kodlama dilleri, her cihazda birbirinden farklı birçok örnekle mevcuttur.

Elektronik yazılımları, birbirine benzeyen ve daha basit ayrıntılardan meydana gelirken bilgisayar kodlama da tam aksine işletim sistemlerinden çeşitli dijital uygulamalara, araçlara ve arayüzlere kadar oldukça geniş bir yelpazede örnekleri kapsar. Bu çeşitlilik, birçok farklı yazılım dilini ve her geçen gün güncellenen yeni nesil teknolojiyle ortaya çıkan kodları içerir. Bilgisayar yazılımlarının geliştirilmesi, elektronik yazılımlardan daha karmaşıktır.

Yazılımcı Ne İş Yapar?

Günümüzde oldukça popüler bir meslek grubu olarak bilinen yazılımcılar, iş yönetim süreçleri, veri analizleri ya da tasarım gibi birçok işi yapabilirler. Bu alanlarda incelenen birçok farklı görevin yanı sıra yazılımcılar, dilerlerse girişimcilik ya da serbest zamanlı çalışma yolunu da tercih edebilirler. Yeni nesil meslekler arasında öne çıkan yazılımcılığın birçok inovatif çalışma şekline kapı açmaktadır.

Günümüzün yeni nesil teknolojilerinde son derece gelişmiş olan ve ilerlemeye devam eden yapay zeka ve robot teknolojileri gibi güncel çalışmalar, yazılımcılığın çalışma alanı konusunda önemli bir yere sahiptir. Günümüze dek elektronik ürünler ve bilgisayarlar konusunda işlevlere sahip olan yazılımlar, yeni nesil teknolojilerle birlikte daha güncel dijital ve işlevsel elektronik araçları kapsayan bir iş koluna dönüşmüştür.

Yazılımcı Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Yazılımcı olabilmek için tercih edilebilecek en geçerli yol olarak üniversitelerin 4 yıllık yazılım mühendisliği bölümlerinde alınacak akademik eğitimdir. Ayrıca deneyim ve yetkinlik isteyen bir iş olduğu için sadece bu eğitime bağlı kalmamalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Örneğin yazılım dillerini ifade eden komutlara hakim olmak için yazılımcı olmak isteyenlerin iyi bir İngilizce seviyesine sahip olması çok önemlidir.

Daha fazla yazılım ile ilgili blog yazıları için Bilim ve Teknoloji başlıklı kategorimizi takip edebilirsiniz.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
0 0 oylar
Blog'u Değerlendir
Abone olmak
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x