protez tirnak
Güzellik ve Bakım
0

Protez Tırnak

baharacar protez tirnak.jpg - Protez Tırnak

Protez tırnak tırnaklarınız üzerine farklı maddelerin eklenmesi ile yapılan tırnak işlemidir. Tırnaklarınızın boyunu istediğiniz şekilde seçmenize yardımcı olarak bakımlı ellere sahip olmanızı sağlar. Uzun süreli kullanımı sayesinde büyük kolaylık sunar ve herhangi bir zararı yoktur.

Protez tırnak; Akrilik tırnak, jel tırnak ve dipping tırnak gibi seçenekler ile yapılmaktadır.

Protez tırnak deyince hayalimiz de hemen çok uzun abartılı tırnaklar canlanıyor, fakat protez tırnak istenilen boyutta ve şekilde yapılabilen bir tırnak uzatma işlemidir.

Bazen doğal tırnaklarımızdan ayırt edilemeyecek kadar doğal olabilirken, isteğe göre maxi boylarda sınır tanımayan Nailart’larda ve tasarımlar da uygulanabiliyor, bu tamamen sizlerin talebine göre değişiklik göstermektedir.

Protez tırnaklar doğal tırnağa nazaran x4 kat daha sert ve kırılması güçtür bu nedenle de çok tercih edilmektedir.

Protez Tırnak Çeşitleri

Akrilik Tırnak

Akrilik tırnak; Pembe toz pudranın sıvı ile karıştırılarak tırnak üzerine uygulanması ve fırçalar ile istediğiniz boy ve şekle getirilmesi ile elde edilir. Özel makinesi sayesinde bu pembe pudra ışık altında sertleştirilir ve sonrasında tırnaklarınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Dipping Tırnak

Akrilik malzemesinin daha basit şekilde uygulanan bir çeşidir. Ağırlıklı olarak akrilik tozu ve tırnak yapıştırıcısı kullanılır ve genellikle ekspres protez tırnak gibi yada amatör uygulamalar için tercih edilir.

Jel Tırnak

Jelin parlak görüntüsü, koku içermemesi, renk alternatifleri ve dayanıklılığı nedeniyle en çok jel uygulaması tercih edilmektedir.Tırnağın uç kısmına protez tırnak takılır ve protez ve tırnağınız arasındaki boşluk jel ile doldurulmaktadır. Özel aletler ile bu jelin üst kısmı inceltilir ve özel makinelerde sertleştirilir.

Yapımı ortalama 1 saat kadar sürebilir. Tırnaklarınız takıldıktan sonra istediğiniz renkte oje seçebilir ya da nail art da yaptırabilirsiniz.

Protez Tırnak Doğal Tırnağa Zarar Verir Mi?

Tırnak bakım ve tasarımında uygulanan protez tırnaklar işlevselliği ve dayanıklılığı ile bilinmektedir. Bakımına özen gösteren ve zaman kısıtlamasına sahip kişiler tarafından protez tırnaklar yaygın şekilde kullanılıyor. Protez tırnaklarla ilgili merak edilen en popüler başlıklardan birisini de protezin olası zararları oluşturuyor. Estetik ve güzellik alanında uzman taraflarca yapılan protez tırnak işlemleri uygulama şekli bakımından herhangi bir zarar teşkil etmiyor. Tırnakların dip kısmını açıkta bırakan protezler, tırnakların büyümesi durumunda formunu korumaya devam ediyor.

Ne Kadar Süre Kullanılabilir ?

Kişiye göre değişen tırnak uzama hızına göre önerilen ortalama süre 3-4 haftadır. Periyodik protez tırnak bakımları yapıldığı sürece istenilen süre kadar kullanılabilir ve kişi istediği zaman da çıkarılmaktadır.

Evde Protez Tırnak Malzemeleri

Eğer evde kendiniz protez tırnak yapmak istiyorsanız öncelikle protez tırnağın özel malzemelerini edinmeniz gerekiyor. İşte ihtiyacınız olan malzemeler;

  • Kağıt törpü ve Buffer törpü
  • Akrilik likid
  • Pembe akrilik toz
  • özel jel ve cila
  • Tırnak temizleme mendili
  • Fırça
  • Tips Tırnak seti
  • Tırnak makası
  • UV cihazı
  • Top coat

Evde Protez Tırnak Yapımı Nasıl Olur?

Doğru şekilde törpüleme, uzunluğunu ayarlama, kalınlığına müdahale etme gibi durumlarda biraz uğraş gerekmektedir eğer protez tırnaklarınızı kendiniz yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeyi deneyebilirsiniz.

  • Öncelikle tırnaklarınıza manikür yapmak ile işe başlayın. Tırnaklarınızı kısaltın ve törpüleyin ve ardından tırnak etlerinizi geriye doğru ittirin.
  • Tırnakların üst kısmındaki tabaka yağlı olduğu için onu matlaştırmak gerekecek. Bunun için buffer törpü ile tırnak üstlerinizi törpüleyin ve temizleme mendili ile tüm tırnaklarınızın üst kısmını temizleyin.
  • Satın almış olduğunuz protez tırnaklardan tırnaklarınıza uygun olan modelleri seçin ve her bir tırnağınız üzerinde önce uyum sağlayıp sağlamadığını deneyin.
  • Tırnakları takmadan önce tırnak makası ile istediğiniz boyutta kısaltın.
  • Özel yapıştırıcıyı tırnaklarınıza sürün ve seçtiğiniz tırnakları tek tek yapıştırın.
  • Ardından boşlukları jel ile bir fırça yardımı ile doldurun. Üzerinde kalınlık farklılıkları olmadığına emin olun.
  • Jeli sürdükten sonra tırnaklarınızı özel cihaza koyun ve 30 saniye bekletin.
  • Kuruduğuna emin olduktan sonra inceltme işlemi yapılır ve kalınlığını eşitlenir.
  • Son adım olarak top coat uygulayın ve tekrar cihaz ile kurutun.
  • Üzerine dilediğiniz renk oje ya da kalıcı oje uygulayabilir ve nail art yapılabilir.

Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tırnaklarınızın bakımı için ayda 1 kez mutlaka yaptırdığınız yere gitmelisiniz. Uzayan tırnaklarınız jel ile tamamlanır ve kısaltmak istiyorsanız törpüleme işlemi yaptırabilirsiniz ayrıca bu tırnaklara çok sert davranmamaya ve bir yere çarpmamaya da dikkat edin. Baskı ve çarpma tırnaklarınızın kırılmasına neden olabilmektedir. Tırnak diplerinize sık sık bir bakım yağı ya da nemlendirici krem uygulamayı da unutmayın. Nemlendirici içerikli bir sabun ile de ellerinizi yıkayarak kurumaları önleyebilirsiniz.

Cildiniz için Paris Işıltısı başlıklı blogumuza gözatabilirsiniz.

+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
5 1 oy
Blog'u Değerlendir
Abone olmak
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x