ana 1
Anne ve Bebek
0

Bebeklerde Su Tüketimi

bebekler ne kadar su icmeli bebek ne kadar su icer 1544627205 - Bebeklerde Su Tüketimi

Bebeklere Neden Su Verilmez?

Beslenmenin en önemli adımlarından biri olan su, her yaştan insan için oldukça büyük bir önem taşır. Ancak bebeklerin su ile olan ilişkisi yetişkinlere göre biraz daha farklıdır. İlk altı aylık dönemde bebeklere su verilmesi tavsiye edilmez. Bu süreçte bebeğin su ihtiyacı, anne sütünden karşılanır.  Su, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesine yardımcı olsa da 6 aydan küçük bebekler için aynı yararı taşımaz. Bu noktada bebeklerde su tüketimi, bebeğin hassas vücudu için enfeksiyon tehlikesi oluşturabilir. Bunun yanı sıra bebeklerde su tüketimi midede yer kaplayarak açlık ihtiyacının geçiştirilmesine de neden olur. 

Ek Gıdaya Geçen Bebeklere Ne Zaman Su Verilir?

Bebeğin su tüketmesi gereken dönem ise 6 aydan sonra geçildiğinde başlamaktadır. 

Ek gıdada su tüketimi doğru bir şekilde yapıldığı takdirde bebeğinizin zihinsel ve bedensel fonksiyonları gelişim gösterir. Ek gıdaya başladığınızda her 3 saatte bir sunarak, bebeğinize su içirme denemelerine de başlayabilirsiniz. Böylece zamanla içtiği su miktarı artar ve azalan sütten kaynaklanan sıvının yerini almış olur.  Yemekten önce verilen su karnın şişmesine ve yetersiz beslenmeye neden oluyor. Dolayısıyla çocuğunuza suyu yemek sonrasında vermek bu noktada daha faydalı olacaktır. Su tüketimi her bebek birbirinden özel ve farklı olmaktadır. Kuşkusuz her çocuğun yaşına, cinsiyetine, kilosuna, boyuna ve aktivite düzeyine göre değişir.  Vücutta normal sıvı dengesinin korunması için alınması gereken sıvı gereksinimi vücut yüzeyine, harcanan kaloriye ve hatta mevsime göre değişkenlik gösterebilir.

Bebeğe Suyu Nasıl Vermeliyiz?

Verilecek suyun özelliklerine bakacak olursak tercihen kapalı cam şişedeki iyi suyu kaynatıp ılıtarak vermek en sağlıklısı olur. Her ihtimale karşı 1 yaşa kadar verilen suyu kaynatmakta fayda vardır. Bebeğe suyu ne şekilde vermeliyiz? Sorusunun cevabına gelince, yaşına göre biberon, delikli suluk dediğimiz bebek bardakları ve daha büyük yaşta da direk bardakla vermek uygun bir seçenek olacaktır. Ancak cam bardaklar kırılarak bebeğe zarar verebileceğinden, bebek sağlığına uygun özel materyallerden üretilmiş kırılmaz bardaklar da tercih edilmektedir.

Bebeklerinizle güven oluşumu için Anne ve Bebek Arasında Güven başlıklı blog yazımıza gözatabilirsiniz.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
0 0 oylar
Blog'u Değerlendir
Abone olmak
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x